*رئیس هیأت فوتبال استان فارس: مربیان بایستی همیشه اطلاعات خود را بروز کنند*
غلامعلی هنرپیشه رئیس هیأت فوتبال استان فارس نیز در مراسم اختتامیه دوره مربیگری سطح یک فوتسال آسیا با ابراز خرسندی از برگزاری این دوره گفت: با وجود مشکلات بسیاری که در مسیر برگزاری این نوع برنامه ها وجود دارد، اما ما تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا این دوره را تا قبل از پایان سال ۹۷ برگزار کنیم.
وی در ادامه افزود: می توانم با اطمینان بگویم که در این دوره مربیگری اطلاعاتی بیش از آن چیزی که AFC برای تدریس مشخص کرده، در اختیار مربیان قرار گرفته است. شرکت کنندگان در این دوره فقط یک مدرس نداشتند بلکه از حضور یک مربی گرانقدر با تجربه های بین المللی برخوردار بودند که امیدوارم همه مربیانی که در این کلاس شرکت کردند، از این شرایط بهره لازم را برده باشند.
هنرپیشه هدف از تشکیل دوره مربیگری سطح یک فوتسال آسیا را تغییر نگرش در بین شرکت کنندگان دانست و تأکید کرد: قطعا در این دوره اطلاعات ارزشمندی در اختیار مربیان گذاشته شده و بحث و تبادل نظر بین آنها شکل گرفته اما زمانی می توانیم به موفقیت آمیز بودن این کلاس برای شرکت کنندگان پی ببریم که شاهد تغییر نگرش آنها نسبت به فوتسال باشیم. اگر نگرش مربیان حاضر در این دوره همان نگرش شش روز قبل باشد، آن گاه می توان نتیجه گرفت که به خوبی از اطلاعات ارائه شده در این کلاس استفاده نشده است.
وی با بیان اینکه مربیان نباید صرفا به داشته هایی که از کلاس های آموزشی به دست می آورند، اکتفا کنند، عنوان کرد: شرکت کنندگان بایستی ارتباط خود را با مدرس محترم دوره و همچنین سایر مربیان حفظ کنند تا بتوانند روز به روز اطلاعات خود را کامل تر کنند و پیشرفت بیشتری داشته باشند.
رئیس هیأت فوتبال استان فارس با اعتقاد به اینکه یک مربی بایستی همیشه اطلاعات خود را بروز کند، بیان کرد: یکی از راهکارهای هیأت برای به روز نگه داشتن اطلاعات مربیان، برگزاری سمینارهایی با هدف دانش افزایی است که مربیان باید خود را ملزم به شرکت در این سمینارها کنند. طبق مصوبه فدراسیون فوتبال مدرک این دوره فقط دو سال اعتبار دارد و اگر مربی در دوره های دانش افزایی شرکت نکند این مدرک هم غیر معتبر می شود.
وی تأکید کرد: مربیان بایستی از مطالب روز استفاده کنند. بدون تردید اطلاعات کسی که پنج سال پیش دوره مربیگری فوتسال را گذرانده با کسی که امروز این دوره را می گذراند، تفاوت زیادی دارد. شاید در ساختار کلی این دوره ها تفاوتی دیده نشود اما در مباحث و مطالب آموزشی قطعا تغییرات چشمگیری به وجود آمده است.
هنرپیشه در پایان صحبت هایش ضمن آروزی موفقیت برای تمامی شرکت کنندگان در دوره مربیگری سطح یک فوتسال آسیا، از سید محمد ناظم الشریعه مدرس این دوره، تشکر و قدردانی کرد.
*سید محمد ناظم الشریعه: مربی باید شخصیت خود را حفظ کند*
سید محمد ناظم الشریعه نیز با بیان اینکه افراد شرکت کننده باید علاوه بر آشنایی با اصول مقدماتی فوتسال، رفتار و منش مربیگری هم داشته باشند، عنوان کرد: از نظر من اگر بخواهیم کاری اساسی انجام دهیم بایستی در وهله اول به توانمندسازی مربیان در حرفه مربیگری بپردازیم و سپس آنها را برای مربیگری در رشته ای که فعالیت می کنند، آماده کنیم.
وی با اشاره به اینکه حضور بازیکنان شاخص فوتسال در این کلاس ها جالب توجه بود، بیان کرد: صادق مرادی، محمد وزیر زاده، حسین صابری از جمله بازیکنان شاخص فوتسال ایران در این کلاس های مربیگری هستند.
ناظم الشریعه با اعتقاد به اینکه هدف ما از برگزاری دوره های مربیگری گرفتن مدرک نیست بلکه حفظ کردن مدرک است، اعلام کرد: ملاک ما برای موفقیت در حوزه مربیگری صرفا نباید گرفتن یک کاغذ مانند مدرک باشد، بلکه هدف باید کسب مدرک به همراه به کارگیری اطلاعات و مهارت ها باشد. مربیان بایستی بر اساس مدرکی که گرفته اند بتوانند فعالیت کنند.
وی با تأکید بر اینکه هیچ کس با مدرک گرفتن مربی نمی شود، افزود: از سوی دیگر هم ما از مربیان بسیار خوبی برخوردار هستیم که بدون داشتن مدرک فعالیت می کنند اما قطعا آنها در امور مربیگری خود به مشکل می خورند. به خصوص در برهه کنونی که شاهد پیشرفت روز افزون در علم و تکنولوژی هستیم. در حال حاضر فضای مجازی بسیار گسترده شده و روز به روز توسعه بیشتری پیدا می کند.
سرمربی تیم ملی فوتسال با یادآوری اینکه مربیگری هنر تسهیل یادگیری و بهسازی عملکرد است و پیرامون نتایج تحقیق بحث می کند، تصریح کرد: بحث تحقیق مسئله مهمی است که می بایست وقت بیشتری برای آن بگذاریم.
وی با اظهار به اینکه شخصیت مربی از همه چیز مهمتر است، اضافه کرد: مربیان باید واجد شرایطی باشند تا بتوانند در کار خود موفق شوند. مربی باید شأن و شخصیت خود را حفظ کند. نباید از همان روز اول ملاک مربی پول باشد.
ناظم الشریعه ابراز کرد: امیدوارم شرکت کنندگان در این دوره بتوانند به جرگه مربیان مجرب و صاحب نام کشور افزوده شوند و فوتسال را ارتقا ببخشند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اعتقاد به اینکه فوتسال استان فارس از پتانسیل بالا و افراد مستعدی بهره می برد، اظهار کرد: نوجوانان و جوانان استان فارس قطعا جایگاه خوبی در فوتسال ایران خواهند داشت. خوشبختانه از لحاظ زیرساختی هم مشکلی در استان وجود ندارد و حتی اکثر روستاها دارای سالن های فوتسال هستند.
ناظم الشریعه در ادامه گفت: اما در بحث استعدادیابی و کشف استعداد و همچنین در مسیرباشگاه داری باید برنامه ریزی های منسجم تری صورت بگیرد. باید تمام تلاش خود را به کار بگیریم تا بتوانیم مدیران را برای سرمایه گذاری در عرصه فوتسال متقاعد کنیم.
در پایان دکتر احسان روشن ضمیر مسئول کمیته آموزش ومربیان هیأت فوتبال فارس سطح کیفی و فنی کلاس را باتوجه به حضور مربیان شناخته شده و باسابقه استان، بسیار باکیفیت ارزیابی کرد و یادآور شد: برخی از این مربیان سابقه حضور در تیم ملی فوتسال را دارند و و از تجربه سالها بازی در لیگ برتر بهره می برند.
روشن ضمیر از برگزاری سمینار بزرگ مربیان فوتسال فارس با تدریس کادرفنی تیم ملی فوتسال و مدرسین AFC در اسفندماه خبر داد و عنوان کرد: این سمینار نقطه عطفی در توسعه و افزایش دانش مربیان فوتسال فارس خواهد بود.
لازم به ذکر است مراسم اختتامیه این دوره باحضور آقایان مسعود مقیم مربی اسبق تیم های ملی پایه، ابراهیم کویتی پور مسئول دپارتمان کمیته فوتسال فارس و خلیل حاجی پور مسئول کمیته مسابقات هیات فوتبال برگزار شد.
عکسها را می توانید در گالری تصاویر (منو بالای سایت) تماشا نمایید.